San Francisco

San Francisco je další město, které stojí za to vidět. Nachází se v zálivu s bohatou historií z dob zlaté horečky, nachází se zde Silicon Valley a také známý fotogenický most Golden Gate. Vjezd do města nebyl jednoduchý. Cyklostezka, po které jsem plánoval dojet do města, byla zavřená a přes obrovské kopce s vilovou zástavbou jsem nechtěl přejíždět. Tak jsem to vzal hezky asi 5 kilometrů po dálnici, abych se vyhnul kopcovitému terénu. Dostat se do centra byl celkem oříšek, protože kopce byly hodně strmé předměstí plné bezdomovců.

Twin Peak

První návštěvu, kterou jsem udělal byla vyhlídka Twin Peak. Jsou to 2 vrcholky odkud je nádherný výhled na celé město. Sluníčko hezky svítilo, tak jsem tu usušil stan. Myslel jsem si, že budu větším exotem pro turisty. Nicméně se tak nestalo. Exotem jsem se stal po delší době, kdy jsem byl černý a zaprášený jak uhel.

Z vrcholu Twin Peak jde krásně vidět celé město jako na dlani

Centrum

Z vrcholku jsem si to pokračoval dál do centra města, kde jsem si prohlídnul čínskou čtvrť, parčík s krásným výhledem na downtown a na domečky ve viktoriánském stylu v popředí. Dal jsem si pár sušenek, udělal pár fotek a pak jsem se přesunul do Golden Gate parku. Park je opravdu hodně veliký. Na délku má několik kilometrů. Nachází se zde např. zoo, nebo skleník s exotickými rostlinami. V 70. letech se zde scházeli lidé hnutí hippies.

Golden Gate

 Most Golden Gate je dlouhý 2,7 km, věže dosahují výšky 227 metrů a dostavěn byl v roce 1937. Ve své době se stal nejdelším mostem na světě. Bohužel jedno prvenství mu stále zůstalo. Skáče z něj nejvíce sebevrahů na světě.

K mostu Golden Gate nebyl problém dojet. Větší problém byl, že se obloha zatáhla, začal foukat vítr a začala být pořádná zima a dokonce i mrholit. To mi udělalo trochu čáru přes rozpočet, protože jsem plánoval udělat spousty fotogenických fotek, a nakonec z toho moc nebylo. Dokonce jsem ani nevěděl, kde ten večer budu spát. Chtěl jsem někde venku, protože jsem věděl, že budu brzo vstávat, abych stihl východ slunce. Našel jsem si malý kemp na druhé straně mostu. Byl sice jen na rezervaci, nicméně rezervace se mi nepodařila a pár, kterého jsem se tam zeptal, mi povolili si tam postavit stan. Tak jsem šel fotit most v šeru a nádherně se vydařil. Když jsem se však vrátil zpět, zjistil jsem, že ta potvora mýval sežrala skoro všechny sušenky. Ty sušenky ale byly zabalené v zapnuté brašně na stojícím kole. Nečekal jsem, že jsou tak šikovné. Od té doby jsem si už na ně dával bacha.

Centrum den druhý

Ráno se počasí neumoudřilo a tak z východu slunce nic nebylo. Přejel zpět do San Franciska a podíval se Lombard Street, což je nejkřivější ulice na světě a pak pokračoval dál do centra na trajekt. Lombard Street původně byla rovná ulice, ale kvůli velkému sklonu ji zmírnili díky těm zatáčká a díky tomu se stala i slavnou. Jinak ty kopce všude okolo jsou strašné. Měl jsem problém kolo vůbec vytlačit do kopce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..