Podél pobřeží Tichého oceánu

Nastal den D, kdy jsem poprvé vyrazil na cestu. Zabalil si vše na kolo a vyrazil vstříc dobrodružství. Nejprve jsem musel projet Los Angeles. Jel jsem přes Beverly Hills až k moři do Venice. Na pláži vede cyklostezka, která mě zavedla na samotný konec Los Angeles a potom jsem už pokračoval z velké části už jen po silnici číslo 1 (Higway 1). 

Cestou jsem potkal Kevina. Amerického cyklistu z Rhode Island, který už několikátým rokem takhle kříží Ameriku. Dal mi spousty rad, které jsem se nikde jinde nedočetl a byly to velmi praktické rady amerického cykloturisty. Velmi mi pomohl s tím, kde brát vodu, kde spát, kam na internet a tak dále. 

Big Sur

Oblast Big Sur je méně obydlená oblast, o to víc je zajímavější. Potkáte tu tuleně. V angličtině se tuleň řekne Elephant Seal. Kdybyste chtěli doslovný překlad, tak to znamená sloní těsnění :-). 

Cestou můžete navštívit fotogenický vodopád McWay a potom i most Bixby Creek Bridge. Byl postaven v roce 1932 a ve své době to byl největší jedno-obloukový most na světě a je nejfotografovanějším mostem v Kalifornii.

Údolí Salinas

Údolí Salinas je asi nejúrodnější planina v celé kalifornii. Co jsem si všiml, tak tu pracuje spousty Mexičanů.

Big Basin Redwood State Park

Tento Park je nejstarším státním parkem v USA a  chrání jedny z největším stromů na světě – sekvoje. Nachází se zde 130 km turistických tras. Nejvyšší strom tu dosahuje výšky 76 metrů a dole v obvodu má přes 22 metrů.

Skyline Boulevard

Silnice Skyline Boulevard nemá tento název náhodou. V mapě ji najdete jako silnici číslo 35, která se vine po vrcholcích hor jižně od San Franciska. Za dobré viditelnosti jsou z této silnice dech beroucí výhledy na záliv, San Francisko a okolní hory.

Snímky, které můžete vidět na konci mohly vzniknout díky jedinečnému klimatu, které zde panuje. Z Tichého oceánu sem proudí studený vlhký, který naráží na suché kontinentální klima a zároveň naráží na vysoké pobřežní hory. Díky tomu zde vlhký vzduch z moře kondenzuje a vznikají nízko položená oblaka, která se místy přelévají přes vrcholky hor. Díky tomuto efektu vznikly tyto snímky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..