Las Vegas

Po náročné cestě přes Las Vegas jsem šťasten dorazil do Las Vegas – města hazardu uprostřed pouště. Rozhodl jsem se tu strávit alespoň 2 noci, abych nasál atmosféru a trochu si odpočinul. Zajel jsem do motelu na okraji Las Vegas. Trochu se dal do gala a vyrazil jsem vstříc dobrodružství velkoměsta. 

Hlavní velká kasina se nacházejí na „Stripu“, což je hlavní boulevard protínající město od severu k jihu. Začal jsem v Mandalay Bay a snažil jsem se je procházet postupně, jenže jsou tak obrovská, že není v silách jednoho dne je všechny projít. Ono se ty automaty a karetní stoly stále opakují, ale pokaždé jsou v jiném stylu. Např. Luxor je ve stylu starověkého Egypta, Caesar zase ve stylu starověkého Říma. Jsou tam i kasina napodobující města, např. New York, Benátky nebo Paříž. V kasinech nejsou uvedeny značky východu. Asi schválně, aby tam člověk strávil, co nejvíce času. A docela se jim to dařilo, protože jsem téměř pokaždé zabloudil. Las Vegas je jedna velká továrna na peníze. Tím myslím kasina, protože obyčejní smrtelníci se tam jezdí bavit a utrácet peníze. Někteří se nechají unést a prosázejí veškeré své peníze.

Když už je člověk v Las Vegas, tak by si měl člověk dát nějakého pořádného hamburgera v jednom z kasín. Tak jsem si našel nějakou hamburgrárnu, která měla být podle Trip Advisoru dobrá. No, nic moc a ještě jsem mě ani moc nezasytil.

Večer jsem pokračoval ve focení města, protože teprve teď večer se rozsvěcují všechny neony a světla a město dostává barevný nádech.

Druhý den, jsem si dal jako odpočinkový. Nadlábl jsem osmi grilovanými kuřecími stehny. Dnes mě čekalo jen 14 kilometrů do Severního Las Vegas, kde jsem měl naplánovaný nocleh přes warmshowers. Cestou jsem si ještě projel Strip a pokračoval dál na sever, kde člověk mohl vidět staré město se starými a zavřenými kasiny a v postranních uličkách bylo vidět mraky bezdomovců. Děs a hrůza. Snažil jsem se moc nezastavovat. 

Na domluvené adrese mě čekal příjemný starší pár, kteří si spokojeně bydleli ve svém krásném domečku a přivítali mě svou úžasnou pohostinností. Večer jsme dělali hamburgery a byly ty nejlepší, jaké jsem v Americe jedl a jaké snad už ani neochutnám. No jo, 8 stehen ráno mě nezasytilo a dal jsem si hned dva velké burgery. Pán pracuje vždy půl roku na výzkumné stanici jako technik, tentokrát odlétal na odlehlý ostrov v Tichomoří a paní,.. To už si nepamatuji. Nicméně jsme se k večeru jeli podívat na novou a zajímavou skulpturu uprostřed pouště, kterou postavili asi 4 dny před mým příjezdem. 

Doporučili mi jet trochu jinou trasu, přes státní park, a vyplatilo se. Provoz téměř nulový a jet přes červenou poušť byl zážitek.

[:en]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..