Antelope Canyon a Horseshoe Bend

Další den pokračuji přes město Page ke kaňonu, který patří indiánům a to je Antelope Canyon. Jsou vlastně 2. Severní – krásnější a jižní – není tak úzký, jako severní. Teplota se šplhá celkem vysoko.

Dojedu na parkoviště, kde se platí vstupné. Překvapilo mě, že je to docela drahé. 50 USD na jednoho. Pro fotografy je to dokonce za 100 USD. Rozhodl jsem se pro levnější variantu. Vstup je asi 2 km od parkoviště a jede se tam terénním vozem přes poušť. Nasedám na korbu s ostatními a s indiánským průvodcem a vydáváme se na cestu.

Překvapilo mě, kolik jeu vstupu lidí. Průvodce nám vysvětluje, že se ho máme držet a že musíme ještě chvíli počkat, než projdou skupiny před námi. Kaňon je opravdu narvaný k prasknutí. To jediné mi zkazilo zážitek jinak z velmi krásného kaňonu, kde stíny obarvují stěny kaňonu od žluté přes fialovou až po tmavě hnědou. Je to velkolepá podívaná. Průvodce nám vysvětluje, že tohle vypadá jako východ slunce, tamto jako duha, a zase pokračujeme rychle dál, abychom nezdržovali skupinku před námi. Docela šrumec. Tak jsem se snažil fotit aspoň tu nádheru, která se naskytla nad našimi hlavami.

Hodinka prohlídky včetně cesty tam a zpět rychle uběhla a tak jsem zase nasedl na své křeslo a pokračoval dál na jih do města Cameron, odkud vede cesta asi 50 km do kopce do Grand Canyonu. To je ještě ale daleko. Hned za městem Page se nachází ještě jedna zajímavost. A to Horseshoe Bend (Ohyb koňské podkovy). Je to vyřezaný meandr řeky Colorado zařezaný do okolní krajiny 320 metrů hluboko. Je to mazec a zároveň nádherná podívaná. Dole na řece jsou vidět dokonce raftaři.

Horko začíná být docela pekelné. Když si dávám přestávku na oběd na kraji silnice, vytahuji chleba z brašen a asi jsem udělal něco špatně, protože je horký. Jako vytažený z pece. Ale bohužel tak nechutná. Po cestě není žádná vesnice nebo benzinka, kde bych mohl nabrat vodu, tak se musím zastavit v indiánské osadě, aby mi dali vodu. Byli velmi ochotní a vodu mi nalili. To ji vystačí tak akorát do Cameronu vzdálený ještě cca. 60 km.

Jsem ve státech měsíc a už jsem natočil 3000 km. Zatím to docela fičí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..