Začátek cesty napříč USA – Cesta za východem slunce – Los Angeles

Konečně jsem se dostal k tomu, že jsem sepsal své zážitky a zvěčnil je na papír. A tak i vy se teď můžete zúčastnit úžasné cesty na lehokole napříč severoamerickým kontinentem a doufám, že zde najdete inspiraci pro své cesty přes tuto nádhernou zemi.

Hrubý náčrt cesty z východu na západ.

Na cestě jsem strávil 3,5 měsíce, za tu dobu jsem navštívil 8 národních parků, projel 16 amerických států a najel přes 9000 kilometrů. Cesta to byla neobyčejná, krásná, dobrodružná na kterou nikdy nezapomenu.

Amerika je podle mě pro cykloturisty jako stvořená, protože je dle mého názoru bezpečná, rozvinutá a i když je rozvinutá, jsou tam obrovské kusy země s nedotčenou přírodou. Má cesta započala v Los Angeles v Kalifornii, kde jsem strávil 3 dny na aklimatizaci a poté jsem se vydal vstříc dobrodružství na sever podél Tichého oceánu do San Franciska. Zde jsem otočil svá řídítka na východ a pokračoval přes Sierra Nevadu do Nevady, Arizony, Utahu a dalších západních států, kde jsem navštívil neuvěřitelné národní parky, pak přes Skaliské hory, kde jsem strávil nezapomenutelné chvíle s americkými přáteli. Dále jsem pokračoval přes středozápad do St. Louis, přes řeku Mississippi, města jako Cincinnati, Pittsburgh Washington D.C., Philadelphia až do mé cílove cesty Města New York.

Před cestou bylo potřeba vše důkladně připravit. Domluvit víza, připravit kolo na tak dlouhou cestu a připravit jej na cestu letadlem. Nejen kolo muselo projít vylepšením, ale i já jsem byl docela zanedbaný a musel jsem vylepšit svůj zevnějšek, aby mě vůbec pustili přes celnici.

Balení kola na cestu
Po 4 hodinách balení
Před vylepšením
Po vylepšení

Po dlouhé cestě letadlem jsem konečně dosedl na Los Angeles International Airport a mohl se vydat vstříc dobrodružství. Sestavení kola byl oříšek, protože jsem ho měl opravdu důkladně rozebrané.

Po několika hodinách urputného snažení jsem se mi kolo podařilo sestavit a já se mohl vydat do svého hostelu v Hollywoodu, kde jsem strávil další 3 noci. Kupodivu skoro od letiště vedla asfaltová cyklostezka až skoro do Hollywoodu, tak jsem se nemusel trmácet přes nespočet křižovatek. Los Angeles je hodně bohaté město a je to všude vidět. V Hollywoodu ale potkáte také spousty bezdomovců. 

Cestou z letiště do Hollywoodu. Takových křižovatek cestou bylo nespočet.

První, co jsem byl navštívit, byl chodník slávy, protože ten se nacházel hned 100 metrů od mého hostelu. Všude byly neony, baviči, spousty turistů a také svědci Jehovovi. 

Chodník slávy
Obchod s hodinkami

Chinese Theatre

Centrum Los Angeles se pyšní moderními výškovými budovami. Mezi nimi můžete najít pár zajímavostí. Jako je například Koncertní hala Walta Disneyho navržená Frankem Gehry. Tento architekt navrhoval také tančící dům v Praze. Další zajímavostí je například nejkratší visutá dráha na světě postavená v roce 1901, která měří pouze ani ne 100 metrů.

Sportovní hala
Centrum Los Angeles
Los Angeles večer

Koncertní hala Walta Disneyho
Nejkratší visutá dráha na světě. Měří necelých 100 metrů
Moderní budova
Koncertní hala Walta Disneyho

Poté jsem se zatoulal do staré části Los Angeles, kde se konala mexická slavnost „La Festival“. Mexičané hráli na kytaru, grilovali, prodávali párky… Moc hezký. 

Pokud chcete vidět Los Angeles, jak září, dobré místo na sledování města je Griffithova observatoř odkud je nádherný výhled na celé město.

 
Radnice v Los Angeles
Kostelík ve staré části města
Na La Festivalu
La Festival
Stará hasičská stanice

Prodej Tacos
Železniční stanice Union Station
Čínská čtvrť
Pohled na město z Griffithovy observatoře
Griffithova observatoř
Griffithova observatoř

Ještě jsem se byl podívat v Universal Studios a kulisách, kde se natáčejí filmy. Bylo to super. Spousta zábavy a atrakcí, jen by tam nemuselo být tolik lidí.

Universal Studios

Kulisy Jurského parku
Dům hrůzy
Atrakce Krustyland

One thought on “Začátek cesty napříč USA – Cesta za východem slunce – Los Angeles

  1. Ahoj Kájo, konečně jsem si sedla k internetu a dívám se na Tvé stránky.
    Je to pěkně seřazené, ale stejně to byl větší zážitek, když jsi to posílal přímo z cesty. Ale pro ostatní, kteří tu přímou reportáž neměli možnost sledovat, tak tento způsob je fajn. Když jsem viděla to rozebrané kolo,
    tak mě jímala hrůza jednak z toho následného sestavování a co kdyby jsi něco z toho zapomněl doma? Ale Ty bys jistě něco vymyslel. Tak pokračuj v započatém díle, aspoň si zase počtu. Měj se prima-zdraví Tě b.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..